sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Tuvan pöytä & kamarisänky

Hei pitkästä aikaa! Pari kuukautta on taas vierähtänyt viimeisestä päivityksestä. Aika ei vaan tunnu riittävän kaikkeen. Mielessä on käynyt myös blogin lopetus. Mutta toisaalta en sitä haluaisi. Eli jatketaan, mutta päivitystahti on mitä on ja miltä itsestä tuntuu.

Olen monesti maininnut, että voi kun löytyisi vanha kaunis ruokapöytä. No, sellainen tuli sitten eteen. Vanha ruokapöytämme, mallia uusi, pääsi hyvään kotiin sillä se lähti sukulaisperheeseen.


Kuvan alareunaan vasemmalle jää iso tila. Sitä kohtaa en koskaan kuvaa, koska siinä ei ole edes tapettia laitettu. Kun alapohja laitettiin kuntoon, tehtiin siihen valmius takalle. Siinä on myös aikoinaan ollut iso avotakka, ihan niin kuin tuvissa on yleensä ollutkin. Talon entinen asukas on piirtänyt meille mallin takasta ja toivomme, että sellainen joskus siinä tulisi olemaan.


Pöytä on täysin alkuperäisessä kunnossa ja todellakin vanha. Pöydässä on vuosiluku 1858.
Pöytä on saman pituinen kuin vanha pöytä, mutta paljon kapeampi. Puusohva on nyt pöydän kaverina ja pöydän päissä tuolit. Nyt mietin vain, sopisiko puinen penkki pöydän kanssa. Sillä sovitin kuistin penkkiä pöydän kanssa ja tykkäsin paljon. Asia jää mietintään..


Elinalta ostin kamarisängyn. Olen kauan haaveillut ja etsinyt kyseistä sänkyä. Olin melkein varma, ettei sellaista koskaan löydy. Mutta sellainen löytyi ja vielä kaikkein kaunein mitä voi olla. Kiitos kaupoista ja oli todella mukava tavata ja jutella!


Sänky on myös alkuperäisessä kunnossa. Voiko sänky enää kauniimpi olla! Sänky laitettiin yläkerran pikkukammariin. Siinä oli oma urakkansa saada se yläkertaan. Onneksi portaissa on irrotettavat kaiteet, muuten ei olisi onnistunut. Sänky toimii vierassänkynä. Minulle tämä on sopivan kokoinen ja päivänokoset on jo testattu sängyssä, unelmasänky! Mutta mikään metriheikki ei tähän sänkyyn sovi, voi olla tukalat oltavat :).


Sänky on tietysti pedattu niin kuin ennen vanhaan. Päiväpeittona toimii Vöyrin täkki. Peittoja sanotaan myös villaraanuiksi. Raanut on käsintehty ja niitä on olemassa paljon erilaisia. Eräässä museossa oli kerran näyttely raanuista ja ei voi kuin huokailla miten kauniita ne ovat. Tämän alla ei ainakaan tarvitse palella.                                                Iloista alkavaa pääsiäisviikkoa!

                                                                 - Mia -

26 kommenttia:

 1. Onpas kaunis pöytä! Lupaathan... älä lopeta blogisi pitämistä, täällä on niin kiva käydä kurkkimassa ihanaa kotianne vaikka sitten harvemminkin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Johanna! Yritetään jatkaa, vaikka vähän harvemmin kirjottelisi :)

   Poista
 2. Kaunis pöytä ja sänky. Hienoa että ovat säilyneet alkuperäisinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! On hienoa saada huonekaluja mitkä ovat säilyneet alkuperäisinä.

   Poista
 3. Oletpa tehnyt kauniita löytöjä! Mielestäni pöydän eteen sopii hyvin vanha penkki. Minäkin sain tämän talven aikana pari tuollaista raanua tai rekipeittoa työpaikalleni, mutta noin ihanaa fransulakanaa ei ole tullut vielä vastaan! Aurinkoista kevättä ja pääsiäisviikkoa! Eeviregina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pöydän eteen kyllä sopii hyvin penkki, täytyy pitää silmät auki jos jostain tulee vastaan hieno penkki. Fransulakana on kyllä upea yksilö ja löytö kirpparilta. Näitä ei usein vastaan tule ja ei ainakaan hyväkuntoisia. Aurinkoista kevättä ja mukavaa pääsiäisen jatkoa!

   Poista
 4. Voi miten herkän kauniita kalusteita ja nuo kankaat ja liinavaatteet kruunaavat esillepanon. Sinulla on makua saada kaikki sopimaan niin hyvin harmonisesti yhteen. Ja hei, älä vaan lopeta blogia - mitä väliä sillä on, jos päivityksessä on taukoja. On aina niin kiva, jos tänne tupsahtaa raporttia ja kuvia kauniista huoneistanne tai esineistänne, vaikka se tapahtuisi vähän harvemminkin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Pilvi, kaunis kiitos! Ei minua itseäkään haittaa jos muut päivittää harvemmin joten jatketaan samaan malliin, vähän harvemmin. Minulla on halu jatkaa, ei silloin varmaan ole syytä lopettaa.

   Poista
 5. Ihana sänky ja Komia pöytä. Samaa luomisen tuskaa olen potenut oman blogini kanssa. Ei vain ole ollut aikaa postauksiin. Mutta riittää se lukijoille harvemminkin tehdyt postaukset.
  Eli älä lopeta! Ja tervetuloa vastavierailulle! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Itselläni kyllä aiheita riittäisi jaettavaksi, mutta aikaa ei tahdo löytyä. Olet aivan oikessa, että harvemmin tehdyt postaukset riittävät varmasti lukijoile. Kiitos kommentista ja tervetuloa lukijaksi! Täytyy tulla vastavierailulle :)

   Poista
 6. Mukava nähdä sänky teidän kodissa ja siellähän se näyttää siltä kuin aina olisi ollut. Oli tosi kiva tavata! :) Pöytä on myös upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sänky on kuin tehty pikkukammariin ja ihan kuin se olisi aina ollut sielä :)
   Oli kyllä kiva tavata ja tulemme jatkossakin ehkä tapaamaan, koska kuulumme nyt samaan yhdistykseen ;)

   Poista
 7. Upea pöytä. Sänky on pedattu niin kauniiksi. Siinä varmasti uni maittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! Tässä sängyssä uni maittaa :)

   Poista
 8. Kaunis pöytä! Mukava, kun Elinan sänky pääsi teidän kotia kaunistamaan! Älä ihmeessä lopeta ihanaa blogiasi! Ei haitaa, vaikkei päivitystahti olisikaan niin huima, pääasia, että aina silloin tällöin pääsemme näkemään kuvia kauniista kodistasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maria! Kyllä lämmitti mieltä kaunis kommenttisi!

   Poista
 9. Hei! Mun suosikkiblogi. Älä vaan lopeta. On niin ihana seurata kuinka hankit "uusia" vanhoja juttuja tai kunnostat. Jaettu ilo on moninkertainen! Voimien mukaan. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kiva kuulla, tuhannet kiitokset!
   Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinulle!

   Poista
 10. Voi ihana, että olet päättänyt jatkaa blogiasi - täällä on aina niin ihana käydä<3 Tämä on siitä kiva harrastus, että ei pienet tauot haittaa.
  Voi tuota sänkyä, sopii hyvin teille ja on kauniin persoonallinen. Se on tosiaan näissä vanhoissa sängyissä pienenä haittana, että ovat usein aika lyhyitä:D
  Mukavaa pääsiäisen aikaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatketaan samaan malliin ja tehdään päivitystä sitten kun ehtii! Tämä on mukava harrastus ja vielä lisänä upeat samanhenkiset ihmiset!
   Kiitos ihanista sanoista ja mukavaa pääsiäisen jatkoa sinulle!

   Poista
 11. Itselläni on myös vanha pöytä ja siihen kuuluu myös penkki. Penkkiä on helppo siirtää ja jalat sopivat lähemmäksi pöytää tai jopa pöydän alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penkit ovat ennen vanhaankin kuuluneet tällaisiin pöytiin :) Nyt täytyy alkaa etsimään vanhaa kaunista penkkiä! Kiitos kommentista!

   Poista
 12. Voi että, ihanat mööbelit! <3 Hienoa teillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sabina <3 Miten kiva kuulla juuri sinulta tuo!

   Poista
 13. Upeat sänky ja pöytä! Mukavaa 2. Pääsiäispäivää 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari! Mukavaa 2 pääsiäispäivää myös sinulle :)

   Poista