lauantai 28. tammikuuta 2017

Huoneremontti osa 1

Nyt se on uskottava, yläkerran huone on saatu valmiiksi. Jaa, ei varmasti kenelläkään ole kestänyt näin kauan yhden huoneen remontti. Mutta kuten olen aikaisemmin sanonut, tämän huoneen kanssa ei ole ollut kiire. Tätä on tehty vähän silloin kun huvittaa ja silloin kun rahaa on ollut. Enkä ole edes odottanut sen valmistumista epätoivoisesti. Huomaa että kärsivällisyyttä on tullut vanhan talon myötä. Haluan välttyä myös virhevalinnoilta ja olen alkanut tykkäämään hitaista kunnostusprojekteista juuri sen takia. Ennen kuin näytän kuvia valmiista huoneesta, palataan huoneeseen ennen remonttia. Haluan itselleni muistiin nämä kuvat, vaikka ne ei ole mitään kaunista katseltavaa.


Tässä kuva huoneesta talon ostohetkellä 7,5 vuotta sitten. Seinä vaatekomeroon on aika hauska, puisia kiekkoja liimattu täyteen.


Huoneesta ei paljon kuvia ole otettu, mutta näistä näkee hyvin mitä se on sisältänyt. Olen sanonut tätä retrohuoneeksi aina. Monta vuotta huone toimi vain tavaran säilytyspaikkana, kun alakerrassa oli remontti meneillään.


2,5 vuotta sitten näytti tältä. Sanoin jo miehelleni, että minulta on tämä vaihe mennyt ohi, en sitten muista tällaista näkyä ollenkaan. Hän sanoi siihen: minä en ole unohtanut :). Joskus ajattelimme että pääsisimme helpolla tämän huoneen kanssa. Pientä pintaremonttia vain. Ei se kumminkaan mennyt ihan niin. Kaikki rakeenteelliset asiat piti saada kuntoon ja hyvin tehtyä. Esim. katon vinoissa osissa ei ollut juuri ollenkaan tuuletusrakoa.


Muovimaton ja levyn alla oli kaunis puulattia. Tässä on purkuvaihe menossa.
Nyt kun katselen näitä kuvia ja tiedän miltä lopputulos näyttää, en voi vieläkään uskoa että kaikki on valmista. Sehän on sanomattakin selvää, että olen tyytyväinen. Huoneesta tuli kauniimpi mitä odotin.
Seuraavan postauksen yritän tehdä nopeasti. Tuskin maltan odottaa että pääsen näyttämään kuvia.

Ensi yönä menen höyhensaarille, koska nukumme ensimmäisen yön uudessa makuuhuoneessa ja uudessa sängyssä  :)


                                                                         - Mia -

10 kommenttia:

 1. Kylläpäs nyt pidät meitä jännityksessä! On se kumma, miten kauniita puulattioita on peitetty rumilla muovimatoilla! En malta odottaa kuvia valmiista huoneesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taidan pitää :). Meillä on kaikki lattiat olleet peitettyinä muovimatoilla. Yläkerrassa on kauneimmat puulattiat ja voit varmasti kuvitella sen ilon kun ne löytyivät.

   Poista
 2. Voi mä jo odotan uusia kuvia 😀

  VastaaPoista
 3. Voin kuvitella että miehesi ei ole unohtanut! ;)). Ja ehkä sinulla puolestaan on ollut kunnon defenssi päällä, että olet sulkenut tuon sahanpuruvaiheen totaalisesti mielestäsi. Huone on aivan varmasti aivan huippuihana. Näytä jo kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi hyvin olla :)) Sen kyllä muistan, kun olin poistamassa vanhaa lattiaeristettä, huh huh.
   Alkaa minuakin jännittää jo kuvien näyttö :)

   Poista
 4. Minäkin jään odottelemaan kuvia uudistuneesta huoneesta 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun sielä odotetaan :) ihan pian tulossa :)

   Poista
 5. Vaikea uskoa ettei kellään olisi kestänyt yhtä kauaa remontti koska meillä ainakin kestää juuri parhaillaan yhden huoneen remontti ihan mahdottoman kauan ;) Tai no pari listanpätkäähän siitä enää puuttuu ja yksi kerros maalia lattiaaan. Tavallaan ihana tuo retrohuone lähtötilassakin, vaan ehkä hiukan liian levoton :) Tosi kaunis puulattia sieltä kyllä paljastui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen luullut ettei kenelläkään muulla voi kestää remontti näin kauan :). No, ei teillä enää paljon ole jäljellä ja hyvää kannattaa odottaa. Retro on kaunista, mutta sai väistyä ja kuten sanoit, liian levoton :). Kiitos kommentista ja tsemppiä remonttiin!

   Poista